Ansvarsfulde indkøb af fødevarer

Ansvarsfulde indkøb af fødevarer

Fisk og grøntsager udgør den største del af vores produktsortiment, men vi bruger også andre ingredienser, som for eksempel olie og krydderier i vores retter.

Forbedring af dyrevelfærd 

Vi er meget påpasselige, når vi vælger vores leverandører. Vi arbejder kun med seriøse og nøje udvalgte leverandører, som vi kender og har fuld tillid til. De skal leve op til vores kvalitetskrav. Dyrerne og kødet skal håndteres i overensstemmelse med EU's detaljerede krav. Vores leverandører skal være under tilsyn af myndighederne og skal være godkendt i henhold til EU-direktiver og bestemmelser, uanset hvor i verden de ligger. 

Dyrene må ikke have været behandlet med hormoner eller have fået antibiotika til vækstfremmende formål. Kødets smag og udseende skal være helt uden anmærkninger. Vi stiller selvfølgelig også krav til den mikrobiologiske kvalitet. Alt kød skal være fri for salmonella.

Vi har underskrevet European Chicken Commitment og sammen med vores leverandører, arbejder vi for at forbedre levevilkårene for de kyllinger, der bruges i vores fødevareproduktion. Vi vil opfylde kravene i forpligtelsen, f.eks. om at kyllingerne skal have mere plads og reduceret brug af miljøberigelse for alle fugle i 2026.

De fleste af de æg, der bruges i vores produkter, stammer fra fritgående høns. Vi bestræber os på, at alle æg kommer fra fritgående kyllinger inden for nogle år.

Bæredygtigt indkøb af palmeolie

Palmeolie er ofte forbundet med afskovning af regnskov, som blandt andet påvirker indfødte arter. Vi er ikke en stor bruger af palmeolie, men bruger andre olier, såsom raps eller solsikkeolie i hovedparten af vores opskrifter. 

I de tilfælde, hvor vi bruger palmeolie, køber vi det ansvarligt. Siden 2016 køber og producerer vi kun med adskilt, certificeret palmeolie i henhold til RSPO's (Roundtable on Sustainable Palm Oil) - standard.