HVOR KOMMER VORES GRøNTSAGER FRA?

HVOR KOMMER VORES GRøNTSAGER FRA?

De forskellige grøntsager, som indgår i vores produkter, trives bedst i forskellige regioner, afhængigt af klima, vandtilgang, jordens frugtbarhed og mængden af sollys

Det betyder, at ikke alle grøntsager kan dyrkes i Sverige. Vi køber grøntsager i de lande og hos de leverandører, som tilbyder den bedste kvalitet og som kan levere de mængder, vi har brug for, til konkurrencedygtige priser som lever op til vores krav om bæredygtighed.

De grøntsager, som har fordel i et varmt klima, dem importerer vi. For eksempel trives basilikum bedst i Italien og Spanien, mens den bedste broccoli kommer fra Spanien. Nogle gange varierer nedbør og temperatur, så høsten bliver stor et sted og lidt mindre et andet sted i verden. Uanset oprindelse køber Findus altid den bedste kvalitet, som er tilgængelig for den enkelte grøntsag.

Vi følger naturens vækstcyklus, når vi høster vores grøntsager. Det gør, at vi høster grøntsagerne, når de er bedst, og derefter fryser dem så hurtigt, at de beholder vitaminer og mineraler. På den måde sikrer vi, at frosne grøntsager er lige så næringsrige som friske grøntsager.

 

Vi dyrker bæredygtig for kommende generationer

Hos Findus dyrker vi grøntsager med kærlighed, og det har vi gjort i årtier. For os er det vigtigt, at grøntsager er dyrket bæredygtigt, er næringsrige og af høj kvalitet. Vi er med i Sustainable Agriculture Initiative (SAI), som er det ledende globale initiativ for udvikling af bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion. Som en del af vores indsats for en bæredygtig fremtid, implementerer vi FSA (Farm Sustainability Assessment) for alle vores grøntsager.

Svenske ærter

Vi er specielt stolte over vores egen Ebba ært, som er udviklet af Findus og kun dyrkes af os. Vores Ebba ærter dyrkes og pakkes i Dalsland og Västra Götaland og er klimacertificerede af Svenskt Sigill. De pakkes af virksomheden Toppfrys, som Findus er partner med.

 

 

Vores mål
100 % af vores grøntsager skal komme fra  bæredygtige dyrkningsmetoder i 2025

Fokuserer vi på:  

  •  At optimere udbyttet af fødevarer og den næringsrigtige kvalitet, samtidig med, at vi holder ressourcseforbrug og svind på et så lavt niveau som muligt
  • Ansvarsfuld styring af jordens frugtbarhed, vand og biologisk mangfoldighed
  • At gøre det muligt for lokalsamfundet at bevare eller forbedre det miljø, de arbejder i

Læs mere om hvordan vi dyrker og køber vores grøntsager.