Allergi og overfølsomhed

Findus produkter er produceret i henhold til god fremstillingspraksis og vi deklarerer altid allergener som indgår i produktet.

 

Hvad er allergener og anden overfølsomhed?

Allergi, intolerance og overfølsomhed anvender vi i daglig tale, som om det har samme betydning.

Allergi og glutenintolerance (cøliaki) har en immunologisk reaktion, dvs. kroppens immunforsvar reagerer. Ved allergi er det proteinet i fødevaren man reagerer på. Ved cøliaki forstørres tarmene af gluten, dvs. protein som findes i hvede, havre, korn og rug.

Laktoseintolerance og anden overfølsomhed er ikke-immunologiske reaktioner. Ved laktoseintolerance kan man ikke nedbryde mælkesukkeret i tarmene. Anden overfølsomhed forekommer mod f. eks. Biogene aminer, benzoesyre og farvestoffer.

I alle tilfælde handler det om, at kroppen reagerer på stoffer, de fleste mennesker normalt kan tåle. Nogle gange kan det være minimale doser eller bare lugten af et stof som kan udløse en reaktion.  


Almindelige symptomer ved reaktion på fødevarer:

I sjældne tilfælde kan en alvorlig reaktion indtræffe, et såkaldt allergisk chok, som kræver øjeblikkelig lægehjælp.

De fødevarer som oftest er årsagen til allergi er mælk, æg, fisk, skaldyr, bælgfrugter, jordnødder, nødder, mandler, frø og korn.

 Findus rutiner

 Ekstremt allergiske personer bør være forsigtige med alle fødevarer, som bliver tilberedt at flere ingredienser. Risikoen for at en fødevare indeholder spor af ingredienser fra anden tilberedning kan aldrig udelukkes.

For mere information:

www.foedevareallergi.dk