Vores syn på grøntsager

Findus drivkraft er at tilbyde grøntsager med den bedste smag og kvalitet. Lige såvel, som at sikre at vores grøntsager er af førsteklasses kvalitet, tager vi ansvar for, at de dyrkes og fremstilles med den mindste belastning for miljøet.

LISA

I løbet af de sidste ti år har vi udviklet og indført dyrkningssystemet Findus LISA for de grøntsager som dyrkes på kontrakt i Sverige. LISA står for Low Input Sustainable Agriculture, det vil sige en bæredygtig produktion med en minimal mængde sprøjtemidler. Vi arbejder hele tiden på at forbedre Findus LISA. Vores endelige mål er at have Findus LISA-kvalitet i alle grøntsager som indgår i vores produkter.

Findus LISA er udviklet ud fra en dyrkningsfilosofi, som er udarbejdet ved North Carolina State University i USA. I sin nuværende udformning kan Findus LISA sammenlignes med forskellige certificeringssystemer og deres principper for risikoanalyse og risikoforebyggelse samt integrerede dyrkningssystemer. Ud over dette indeholder Findus LISA normer som skal sikre at grøntsagerne holder en førsteklasses kvalitet, såvel synlig som usynlig.

Forskning og udvikling

I vores forsknings- og udviklingsafdeling driver vi projekter med det formål, at hele tiden forbedre Findus grøntsagers synlige og usynlige kvalitet. Arbejdet sker gennem planteavlsmetoder, strategier for tilpasset plantebeskyttelse og balanceret tilførsel af plantenæring, samt udvikling af systemer for overvågning af plantesygdomme og skadedyr.

Findus opfordrer også vores leverandører til at føre systemer for bæredygtigt landbrug. Vi anbefaler dem at opfylde kravene i EurepGAP eller lignede certificering som første skridt, og for yderligere kvalitetsforbedring hjælper vi dem gerne med vidensdeling for at indføre Findus LISA.

Vi støtter aktivt udviklingen af bæredygtigt landbrug og opfordrer til en åben debat med berørte parter.