Special Foods

Det skal være en fornøjelse at spise. Uanset alder , sygdom eller handicap er det en ret at få mad, der ser appetitvækkende ud. Desuden skal den have den rigtige portionsstørrelse og have en konsistens , der er let at tygge og synke .

 

At spise tilstrækkeligt er en vital livsnødvendighed og vigtigt for sundhed og velvære. For os på Special Foods er målsætningen at producere fødevarer, der kan spises med god appetit. Vores produkter har mange fordele; de er nemme at håndtere og arbejde med, de har den rette konsistens og en god sammensætning af næringsstoffer.

Viden giver tryghed 

Findus Special Foods har i mere end 40 år arbejdet på udviklingen af ??konsistens tilpassede fødevarer til mennesker med tygge og synkebesvær (dysfagi) . Desuden er porteføljen blevet udvidet med tiden, og omfatter beriget og næringsrige fødevarer. Vi har samarbejdet med prominente eksperter på forskellige områder, der hjulpet os til at gøre Special Foods til et omfattende koncept.

Special Foods omfatter produkter, forskning og udvikling, rådgivning og information. Vi laver gode materialer og opskrifter. Vi arbejder aktivt med konsistensguiden, som er udviklet gennem mange år og er et værdifuldt redskab for alle, både i sundhedsvæsenet og private hjem . Klik her for konsistensguiden.

Samvær og velvære 

Måltidet er lige vigtigt for alle mennesker. Det handler om at dele både måltidet og tiden sammen, et øjebliks afslapning og socialt samvær. Mad er mere end mad, det er samvær og velvære. Derfor er det vigtigt, at alle skal have mulighed for, at deltage ved bordet og ikke føler sig tvunget til, at opgive det sociale fællesskab på grund af vanskelighederne. Velvære er at føle sig mæt. 

Farve og form forfører 

Fødevarer der er lækre at se på, med mange farver og en smuk anretning, bidrager både til at stimulere og øge appetitten. Måltidet er en oplevelse, hvor alle sanser bliver taget i brug, hvor smukt serveret mad i forskellige former og farver er lige så vigtige, som aroma og smag. Stimulering af sanserne udløser både mundvand og processer i maven, selv før du begynder at spise. 

Mange årsager 

Spise, synkebesvær og dysfagi, er ikke en sygdom i sig selv, men tegn på, at man af en eller anden grund ikke kan spise og drikke normalt. Årsagerne tilskrives ofte dysfunktion i mundhulen, svælget og spiserøret. Men det kan også skyldes, lammelse af en arm efter et slagtilfælde, så kan det være svært, at skære mad eller få det op til munden. Årsagerne kan være mange, f.eks. medfødt handicap, demens, alder, neurologiske lidelser, såsom Parkinsons syge, multipel sklerose og ALS, slagtilfælde, kirurgi i mund eller hals, kræft, dårlig tandstatus, sundhed, ulykker og infektioner osv. 

Prøv noget nyt hver dag

I vores test køkken summer tanker og ideer hver dag. Vi ved, at der er mange mennesker, som både ønsker og har brug for konsistens tilpasset mad. Variation er vores drivkraft, hvilket betyder, at vi hele tiden udvikler nye produkter og skaber flere muligheder for, at kombinere forskellige produkter med henblik på at stimulere appetitten.